Treći dan Festivala znanosti u Sinju je u znaku visokih tehnologija i inovacija

Treći dan 5. Festivala znanosti Sinj 2014. započeti će u 18 sati u Alkarskom dvorima, a u fokusu će biti istraživanja novih materijala i nanotehnologija.

Predavanja će održati vodeći hrvatski znanstvenici u ovom području. Vlasta Bonačić Koutecky, jedna od najcitiranijih i najpoznatijih znanstvenica hrvatskog podrijetla u Njemačkoj, koja je svjetski prepoznato ime u ovom području, a odnedavna i članica Organizacijskog odbora Festivala znanosti u Sinju. Svojim iznimnim međunarodnim ugledom dr. Bonačić Koutecky pomoći će da sinjski Festival dobije i međunarodnu razinu.

Dr. Mile Ivanda sa Instituta Ruđer Bošković i prof. dr. sc. Silvio Hrabar sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu vodeći su hrvatski stručnjaci koji će Sinjanima približiti nove materijale i nanotehnologiju, područje znanosti koji sve razvijene zemlje, naravno i Hrvatska, imaju visoko na listi prioriteta za razvoj novih tehnologija i inovacija.

Okrugli stol na temu "Znanosti i inovacije: Mogući temelj gospodarskog oporavka?" moderirati će dr. sc. Danica Ramljak, a sudjelovati će dr.sc. Hrvoje Meštrić iz Hamag Bicro i Mladen Kostić, direktor tehnološkog parka INTERA iz Mostara.

više...

  

 

 

Glavni sponzori: 

 

 

 

   

Grad Sinj

   

Grad Split

   

Viteško
alkarsko
društvo

 


Dalmesso doo
Klis